Sealife

De aarde is bedekt met enorme watervlakken, in dat water is veel leven aanwezig. Er wordt zelfs gesteld dat al het leven begint in de zee. Ondanks deze grote vorm van leven is er nog veel onduidelijkheid over het onderwater leven. Een klein stukje van dit leven kun je zien als je op duikvakantie of mee gaat met een cruise schip (tip: Cruisevakantiesonline). Dit heeft echter wel wat voeten in de aarde. Om de gewone man op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met het leven dat plaats vind in de zee zijn er speciale centra ingericht die je op een boeiende manier kennis laten maken met het onderwater leven.

Sealife Schevingen

Sealife is een keten met zee aquaria, ze hebben locaties over de gehele wereld. Zo zijn er Sealife vestigingen in België, Denemarken, Engeland, Duitsland, Frankrijk Ierland en nog vele andere. Ook in Nederland is een Sealife vestiging, deze bevindt zich in Scheveningen. In sealife vindt je vele aquaria met tropische vissen, kreeften, krabben, kwallen en zeesterren, maar er zijn ook haaien Roggen otters en zeeschildpadden te vinden.

Ligging

Sealife is gelegen in Scheveningen het opmerkelijke pand is gelegen aan de boulevard, direct aan het strand. Vroeger was op deze locatie een golfslagbad te vinden. Deze inspiratievolle locatie laat de bezoekers kennis maken met het onderwater leven. Ook zijn er enkele unieke dieren aanwezig die je normaliter niet te zien zou krijgen. Kennis maken met deze dieren kan je unieke inzichten geven in de online wereld. Het is een ideaal uitstapje tijdens een vakantie of weekendje weg. In de buurt liggen verscheidene campings en vakantieparken.

Crabzilla

Een van deze unieke dieren die te vinden is in Sealife Scheveningen is Crabzilla. Crabzilla is een enorme krab met een spanwijdte van maar liefst 3,5 meter! Crabzilla is in 2009 gevangen in de stille oceaan bij Japan gevangen. Crabzilla is ongeveer 40 jaar oud en weegt 15 kilo. Het dier leeft normaal tot in de natuur op 300 meter diepte, waar het water maximaal 10 graden celcius is. Crabzilla is te bezichtigen in Sealife Scheveningen, zodat ook jij kennis kunt maken met dit indrukwekkende dier.