Vijver

Wat is er nu mooier dan op een mooi zomeravond te genieten van het rustieke geluid van een mooie vijver waarin de zon zich weerkaatst. Je beschikt over een paar prachtige vissen die jou de rust geven na een dagje hard gewerkt te hebben of tijdens een lui dagje achter in de tuin. Het is kortom een prachtige invulling van jouw achtertuin. Om die redenen is het aantal vijvers de laatste jaren sterk gestegen. Wellicht ben jij de volgende met een vijver?

Een leuke hobby

Het onderhouden van een vijver bied je rust, een zekere kalmte, maar ook zeker ontzettend veel plezier. Het onderhouden van een vijver is voor iedereen weggelegd, of je nu rijk bent of arm. Je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wil. Wanneer je jezelf goed laat informeren zijn de mogelijkheden erg divers en is het geschikt voor iedere portemonnee.

Veelgemaakte beginnersfouten

Het onderhouden van een mooie vijver is natuurlijk hartstikke leuk. Je moet er echter wel op letten dat hetgeen wat je doet ook goed gedaan wordt. Om die reden geven we je een indicatie van de meest voorkomende beginnersfouten. Het maken van een vijver is niet lukraak de onderdelen kiezen en een gat graven. Je moet een balans zien te creëren dat de leefwereld van de levende organisme goed mogelijk maakt.  De biologische kringloop kan snel verstoord worden. Het resultaat hiervan is een een stinkende plas water die beschikt over weinig leven. Laat dus jezelf informeren met de juiste producten binnen een vijver. 

Daarnaast moet je bewust zijn van het feit dat je regelmatig onderhoud moet verrichten. Hierdoor blijft de vijver ook zo prachtig als hij in het begin was. Daarnaast willen we je meegeven dat je nieuwe planten goed af moet spoelen met een lichte oplossing van water en zout water. Hierdoor verwijder je eendenkroos die voor een waar probleem kan zorgen. Bedenk goed welke vissen je aankoopt. Enkele vissen gaan namelijk niet samen met elkaar, of met de planten die je gekozen heeft. Als laatste tip willen we je meegeven dat je regelmatig de waterkwaliteit bepaald. Water controleer je aan de hand van de pH waarde, niet of het er gezond uit ziet.

Artikelen

Vijveronderhoud

Categorie: Vijver / 02-04-2014 12:37

Net als ieder huis en iedere tuin, heeft ook een vijver onderhoud nodig. Dit hoeft niet direct te betekenen dat het een last is. Het wordt door vele mensen gezien als een leuke en ontspannende activiteit. Wanneer je niet bereid bent om veel tijd te steken in je vijver, zal deze al vrij snel veranderen in een vieze boel die jouw tuin op uitstr

Lees meer...

Aanleg van een vijver

Categorie: Vijver / 02-04-2014 12:35

Het mooie aan het aanleggen van een vijver is dat de mogelijkheden erg divers zijn. Je kunt er namelijk van alles laten bij creëren zoals een mooie beekloop of een mini waterval. Bij elke vijver zijn er een aantal producten die noodzakelijk zijn bij het succesvol onderhouden. Daarnaast bepaald de tijd en de motivatie die je er in steekt

Lees meer...