Aquarium

Aquaria is het meervoud van aquarium. Een aquarium is een glazen bak met water waarin vissen zwemmen. Het hebben van een aquarium is voor vele een actieve hobby. Bij het inrichten van een aquarium is veel ruimte voor creativiteit. Je hebt de kans om vanaf het begin de leefomgeving van de vissen op te bouwen . Er kan dus gekozen worden voor verschillenden soorten aquaria.

Soorten aquaria

Er zijn talloze soorten aquaria, iedere soort heeft zijn eigen kenmerken en biedt een leefomgeving voor een bepaalde soort vissen. In het algemeen kunnen er drie soorten aquaria onderscheiden worden, namelijk zoetwateraquariums, zoutwateraquarium, en biotoopaquariums. De verschillende soorten aquaria hebben een eigen soort uiterlijk, dit kan verder uitgewerkt worden door middel van decoratie.

Decoratie

Het inrichten van een aquarium is een dankbare taak. Nadat je tevreden bent met de uitkomst heb je een mooie omgeving waar je naar kunt kijken. Naast een leefomgeving voor vissen is ook het uiterlijk van een aquarium erg belangrijk. Je kunt het aankleden met planten, stenen en decoratieve attributen. Ook de achterwand is een belangrijk aspect van het aquarium, deze is vrijwel altijd zichtbaar waardoor het een groot deel van het uiterlijk van de bak bepaald.

Vissenkom

Het aquarium is het grote broertje van de vissenkom. De vissenkom is meestal kleiner en bevat slechts enkele planten en vissen. De vissen in een vissenkom zijn meestal gemakkelijk te vinden. De populairste bewoner van de vissenkom zijn de goudvissen, zij zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden omdat zij vrijwel alles eten. Het houden van een vissenkom leidt in veel gevallen tot het starten van een aquarium.

Artikelen

Aquarium onderhoud

Categorie: Aquarium / 02-04-2014 12:42

Een aquarium is behalve een mooi decoratiestuk ook een leefomgeving voor al dan niet exotische vissen. Het is dan ook niet vreemd dat een aquarium onderhoud met zich mee brengt. Om ervoor te zorgen dat je goed op de hoogte bent, hebben we alle informatie voor jou verdeeld over week, maand en jaaronderhoud. Je kunt dan gemakkelijk zien wat er

Lees meer...

Opstarten van een aquarium

Categorie: Aquarium / 02-04-2014 12:39

Een aquarium is mooi om te zien en leuk om te houden. Ook het inrichten van de bak is erg prettig om te doen en je bepaalt daar meteen het aanzicht mee! Maar het houden neemt ook een aantal verantwoordelijkheden met zich mee. Ook tijdens het inrichten van de bak dien je rekening te houden met een aantal factoren. Hieronder volgt informatie ov

Lees meer...