Opstarten van een aquarium

Geplaatst op: 02-04-2014

Een aquarium is mooi om te zien en leuk om te houden. Ook het inrichten van de bak is erg prettig om te doen en je bepaalt daar meteen het aanzicht mee! Maar het houden neemt ook een aantal verantwoordelijkheden met zich mee. Ook tijdens het inrichten van de bak dien je rekening te houden met een aantal factoren. Hieronder volgt informatie over de aanschaf en start van uw aquarium!

Informatie voor aanschaf

Voor dat je een aquarium aanschaft dien je stil te staan bij een aantal factoren, je staat op het punt om een leefomgeving voor dieren aan te schaffen. Deze leefomgeving dient te voldoen aan bepaalde criteria, die afhankelijk zijn van uw soort vissen. Daarbij dient het aquarium onderhouden te worden, je zult er na aanschaf dus nog veel werk in moeten steken.

Essentiële onderdelen

Voor de vissen kunt aanschaffen dien je een aantal benodigdheden aan te schaffen. Zo begint het natuurlijk met een aquarium en een TL licht, meestal wordt deze meegeleverd met een aquarium. Dan dien je een volledige filter, verwarmingselement en een thermometer aan te schaffen. Dit zijn de essentiele elementen om het aquarium zuiver te houden, uiteraard moet het aquarium nog aangekleed worden met decoratie, stenen en planten. Je kunt daarna beginnen met het opstarten van het aquarium.

Opstarten van het aquarium

Als je alle onderdelen heeft kun je beginnen met het aansluiten van de apparatuur, let hierbij goed op dat alle apparatuur bedoeld is voor in het water. Je mag de pomp, filter en verwarming niet inschakelen tenzij de bak geheel gevuld is met water. Je kunt dan de bak voorzichtig tot ongeveer een derde vullen met water, vervolgens kun je de bak afvullen. Als de bak op temperatuur is, er voldoende planten aanwezig zijn en de nitrietwaarde van het water onder de 0,1 is, kunnen de vissen erin worden gevoegd.