Zoetwater vissen

Geplaatst op: 02-04-2014

Zoet water is een watersoort waar relatief weinig zout in zit. Het aantal delen zout per duizend is minder dan 0,5 bij zoet water. Er zijn vissen die niet kunnen leven in te zout water, en deze worden allemaal gerekend onder de categorie zoetwater vissen. Er zijn zoet water aquarium vissen die waarschijnlijk prima kunnen overleven in jouw aquarium. Wij behandelen enkele mooie zoetwater vissen die een schitterende toevoeging aan je aquarium zullen zijn.

Antennebaarsje

Een antennebaarsje is een klein gekleurd visje dat oorspronkelijk uit Zuid Amerika komt. Normaal gesproken leeft het visje in helder en zwak stromend water. Ze zijn maximaal tussen de 5 en 6 centimeter lang en zijn erg kleurrijk: het kopje is meestal oranje / geel, en verder zul je helderblauwe kleuren tegenkomen op het lichaam van het beestje. Deze visjes zijn erg gemakkelijk te houden, zodra je ze genoeg schuilplekjes geeft in het aquarium in de vorm van huisjes of stukken hout.

Bijlzalm

Een bijlzalm is een Zuid-Amerikaans visje dat een vrij afgeplat lichaampje heeft dat gelijkenissen vertoond met een bijl. Bijlzalmen leven veelal aan het wateroppervlak, en hebben de kracht om uit het water te springen. Het is dus van belang om een deksel op het aquarium te leggen. Daarnaast zijn deze visjes zeer vredig en niet aggressief. Ze kunnen zich echter niet goed verdedigen, dus het is aan te raden om bijlzalmen alleen met vredige vissen in het aquarium te plaatsen.

Kegelvlekmakreel

Een kegelvlekmakreel is een klein tropisch visje dat oorspronkelijk uit Zuid-Oost Azië komt. Ze leven in groepen, dus ook in het aquarium is het aan te raden om ze in groepen te laten leven. Het is een levendig visje dat op zijn minst met 8 tot 10 kameraadjes in een aquarium van minimaal 60cm geplaatst dient te worden. Hoe groter het aquarium, hoe groter het groepje kegelvlekmakrelen dient te zijn. Dan voelen ze zich fijner.

Zo zijn er nog talloze vissen die je in een zoetwater aquarium kunt houden. We proberen deze lijst regelmatig te updaten zodat je voor al je vis informatie hier terecht kunt.