Zeedieren

Geplaatst op: 02-04-2014

Behalve vissen zijn er nog veel andere zeedieren die perfect kunnen gedijen in een aquarium. Deze beestjes maken het aquarium niet alleen specialer, maar ook gezelliger voor de vissen. Ze zitten namelijk dichterbij een natuurlijke situatie door de aanwezigheid van andere waterdieren, waardoor ze zich extra thuis voelen. Er zijn veel verschillende diertjes die je kunt toevoegen aan het aquarium, maar het is wel belangrijk om per beestje te kijken of het goed samen gaat met de reeds aanwezige vissen. Het is namelijk niet de bedoeling dat de dieren elkaar gaan opeten of verwonden.

Zeepaardjes

Het leuke uiterlijk maakt een zeepaardje een leuke toevoeging aan een aquarium. Dit beestje heeft een uitwendig skelet en heeft twee ogen die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Doordat dit diertje erg sloom en totaal niet aggressief is, zal het lastig aan eten kunnen komen in een aquarium vol agressieve vissen. Daarom gedijt dit beestje beter in een aquarium met bodemdieren, slakken en zeer vriendelijke visjes. Je hoeft echter niet bang te zijn dat je vissen het zeepaardje zullen opeten: door hun stekelige en graterige voorkomen zijn ze niet erg smakelijk voor vissen.

Heremietkreeften

Deze kreeftjes hebben tien poten en zoeken zich meestal een slakkenhuisje om in te wonen. Daarmee beschermen ze hun kwetsebare lijfje. Dit beestje is leuk om in een aquarium te houden omdat het zorgt voor wat afwisseling: het is namelijk een bodemdier. Zorg dat je wel regelmatig een nieuwe schelp regelt voor het beestje. Zodra deze namelijk uit zijn schelp is gegroeid, zal hij een nieuwe willen.

Zee-egel

Deze stekelige organismen zijn te vinden in veel soorten. De stekels van deze beestjes kennen vele functies: soms zijn ze ter bescherming tegen roofdieren, sommige stekels kunnen zelfs gif uitstoten en sommige zee-egels gebruiken hun stekels om zich in te graven. Een zee-egel heeft bepaalde algen nodig om te overleven. Als deze niet te vinden zijn in het aquarium, dan zal de zee-egel dood gaan. Het is dan ook te adviseren om de zee-egel bij te voeren met algenblaadjes.